Menu
 
  >Home
Nieuws
>Persian Orange
>Allis-Chalmers
>Het A.C.-verhaal van...
>Vraagbaak
>Advertenties
>Contact informatie
>Site Map
 
     
 
 
 
Zoeken
 
   
     
 

Het actueel overzicht van alle nieuws berichten


Anton Corbiere overleden

Geplaatst door Saskia (saskia) op 27/11/2010
Nieuws >> [GROUP_TITLE]

 

~~~ Op 23 oktober 2010 overleed Anton Corbiere ~~~

 

 
47 jaar werkte hij bij Louis Reyners, waarvan meer dan 40 jaar als chef afdeling onderdelen en service.
Zijn vader H.B. Corbiere was daar ook al werkzaam als procuratiehouder.
 

Op de WM-rups, adjunct directeur R.W. Frese, daarnaast procuratiehouder H.B. Corbiere
 
 
Anton heeft heel veel informatie verstrekt over het wel en wee van Louis Reyners en dat is allemaal terug te vinden op onze website.
Ook het voorwoord (klik hier) heeft hij geschreven over de geschiedenis van Louis Reyners.
 
 
In 1990 waren diverse Allis-Chalmers medewerkers van Louis Reyners bij ons op het AC-evenement, waaronder ook Anton.
 

Op AC trekker dhr. S. Burger. Van links naar rechts: Dhr. A Verkooyen, dhr J. van der Schaaf, Anton Corbiere en dhr W. van Gelderen
 
 
Hele fijne herrinneringen heb ik aan Anton en ben hem daar zeer dankbaar voor.

Bert
 
 
 

Laatst vernieuwd: 28/11/2010 om 14:36

Terug

Commentaren

Waardering door Guest op 28/12/2010 om 16:36
Ik ben Bert Schoo dankbaar voor de warme aandacht die hij besteedt aan het overlijden van mijn vader. Duidelijk is dat hij van Cadzand tot Delfzijl tot in de kleinste dorpen gewaardeerd werd vanwege zijn vriendelijke belangstelling en hulpvaardigheid. Zelf herinner ik mij uit mijn kleutertijd (begin '60 er jaren) dat mijn vader ik op zaterdagen 'uitrukten' van Amsterdam Nieuw West, waar wij woonden, naar 'Noord': het markante kantoor met werkplaatsen aan de Meeuwenlaan ( voor een leuke animatie met zicht op het aloude adres zie http://www.pandnoord.nl/).

Dwalend door het doodstille gebouw zag ik de nieuwste snufjes (elektronische rekenmachines met voor elke cijfer een gloeidraad!) wanneer mijn vader snel in de onderdelen-boeken dook om een onderdeel op te zoeken dat ergens ver weg op het platteland door een agrariër node gemist werd: de oogst moest door, het hooi moest binnen. Er werd regen verwacht!

Dat opzoeken van onderdeelnummers was trouwens soms nauwelijks nodig: van vele AC en andere machinemerken kende mijn vader de belangrijkste nummers uit het hoofd.

Dan zochten wij onze weg door de verlaten magazijnen, en lichtten het verlangde item uit een rek. We pakten het in en adresseerden met de onbekendste plaatsnamen. Dan 'boden we het aan' bij de exprespost aan de achterkant bij Amsterdam CS; zoiets ging dan spoorslags mee met de trein. En werd soms direct aan een ver station afgehaald door de betreffende boer.Kom daar nu eens om!

Goede lezers van de site zullen terecht concluderen dat zowel mijn grootvader als vader dus tientallen jaren bij Louis Reyners hebben gewerkt: was ik er zonder dat wel geweest en was ik wel zo ordentelijk opgevoed?

Dank dus voor de hartelijke woorden, het doet mijn moeder (88) en mij goed te weten hoe Anton Corbière gewaardeerd werd
Igo Corbière
igocor@ision.nl




Toevoegen commentaar
   
PersianOrange.nl 2011 ©