Menu
 
  >Home
>Nieuws
>Persian Orange
>Allis-Chalmers
>De Modellen
>Model A
>Model B
>Model CA
>D 14
>D 272
>ED 40
>Model E
>FD - Serie
>Model G
>H3 - HD3
>HD 5
D 270
>HD 7
>K rups
>Model WD
>Model U
>WM rups
>Model WF
>Model WC
>Allis-Chalmers 7580
>WD45
>Serienummers
>Import naar Holland
>Geregistreerde Bezitters
>Tractor Registreren
>Het A.C.-verhaal van...
>Vraagbaak
>Advertenties
>Contact informatie
>Site Map
 
     
 
 
 
Search
 
   
     
 

The Dutch Allis-Chalmers site. / De nederlandse Allis-Chalmers site. Allis-Chalmers model D270
1955-1957 Aantal geimporteerd: 397 petr / 147 dsl
 

De D270 is bij uitstek geschikt voor voorjaarswerkzaamheden en wel hoofdzakkelijk doordat deze tractor de mogeijkheid biedt een grote variatie van aanbouwwerktuigen op eenvoudige wijze te monteren, terwijl natuurlijk de normaal getrokken werktuigen, zoals eggen, cambridge-rollen, kunstmeststrooiers, sproeiers, zaaimachines of een combinatie van deze werktuigen, met veel succes gecombineerd met de tractor kunnen worden toegepast.

De D270 is door de grote vrije ruimte onder de trekker, laag eigen gewicht, overzichtelijke bevestiging van toolbar en grote verstelbaarheid van de wielen, zeer geschikt voor verpleging van gewassen.
 
U zult er van staan te kijken, wat een D270 kan trekken. Het gunstige trekpunt geeft extra trekkracht van de haak, vandaar dat de D270 op de zwaardere grondsoorten een 2-schaarploeg trekt en op de vlakke weg zelfs een vracht van 10 ton op de hoge versnelling.


 

Slip hangt niet alleen af van gewicht, maar ook van aanspanning, gewichtsverdeling, overbrengen, etc.
Voor 90% van de werkzaamheden is gewicht niet noodzakelijk, zelfs ongewenst. Verzwaren kan met een tractor echter altijd, lichter maken niet.
Bedenk, dat een zware treactor meer brandstof nodig heeft voor eigen voortbeweging dan lichtere.
 

 


 

D270 bekeken uit alle richtingen:

 

Een doordraaiende aftakas, is een aftakas, die zonder de geringste onderbreking kan blijven doordraaien, ook als men de tractor tot stilstand brengt, zodat  het aangedreven werktuig blijft doorwerken. Allis Chalmers heeft dit in de D270 opgelost door een aparte handbediende koppeling in de aandrijfas voor de achterwielen te monteren.
 
Voordeel doordraaiende aftakas:
Het voordeel is, dat men op plaatsen waar men bij een andere type tractor zou moeten terugschakelen op een lagere versnelling, met een doordraaiende aftakas even de tractor kan inhouden, waardoor men op dat ogenblik de volle motorkracht benut voor het door de aftakas aangedreven werktuig. Het werktuig kan dus ononderbroken doorwerken en over de moeilijke plek heengeholpen worden. Dit bespaart tijd, die u anders nodig had voor overschakelen en voorkomt verstopping van de aangedreven machine.
Men kan dus sneller werken en heeft minder handelingen te verrichten.
 
Gegevens D270


 
 
 
D270 op de foto:
 
Aanaarders ontwikkeld door Fa. Popken uit Smilde
 

Z.L.M. tentoonstelling
Zierikzee 1958 D270 diesel
 
Weg rijden van graanzakken
Wijkermeer akkerbouwbedrijf Fa. van der Stelt

 

   
PersianOrange.nl 2011 ©